Studenci dietetyki na wydziale farmaceutycznym Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu (UMW) mają do dyspozycji nową salę dydaktyczną, w której będą mogli – w teorii i praktyce – uczyć się procesów technologii żywności i przygotowywania potraw.
– Nigdy wcześniej na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu nie mieliśmy własnej pracowni, w której studenci mogli uczyć się procesów technologii żywności i przygotowywania potraw. Stało się to możliwe po przeniesieniu kierunku dietetyka z wydziału nauk o zdrowiu do wydziału farmaceutycznego, gdzie warunki lokalowe pozwoliły na stworzenie wielofunkcyjnej sali dydaktycznej – mówi dziekan wydziału farmaceutycznego UMW prof. dr hab. Marcin Mączyński, cytowany w serwisie uczelni
Własna pracownia to większy komfort, ale także spore oszczędności dla wrocławskiej uczelni medycznej. Wcześniej studenci korzystali z pracowni Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, co kosztowało co roku blisko ćwierć miliona zł.
Więcej: https://www.umw.edu.pl/content/nowa-pracownia-ulatwi-nauke-studentom-dietetyki-umw%C2%A0
jsz