Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu rozpoczął współpracę z Browarem Sady

27.01.2020

Instytut Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu rozpoczął współpracę z Browarem Sady. Podpisano list intencyjny określający ramy kooperacji – informuje uczelnia.

Sygnatariusze porozumienia wyrazili wolę uczestnictwa zespołów badawczych i pracowników stron w projektach międzynarodowych i krajowych oraz w programach badawczo-rozwojowych współfinansowanych przez Unię Europejską, a także współpracy w zakresie transferu technologii oraz wdrożenia projektów badawczych i komercjalizacji wyników badań naukowych na linii nauka – gospodarka.

Dokument zakłada też udoskonalanie procesu kształcenia celem wzrostu potencjału kapitału ludzkiego i kompetencji absolwentów uczelni na rynku pracy, przyjmowanie studentów uczelni na praktyki i staże zawodowe oraz prace studialne związane z wykonywaniem prac dyplomowych, pomoc przy rozwiązywania problemów technologicznych, wykonywaniu badań i transferze wiedzy pomiędzy stronami.

 

jsz


Szkolnictwo wyższe