Konferencja naukowa „Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”

03.11.2021

Koło Naukowe Żywieniowców Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (SGGW) w Warszawie zaprasza studentów I i II stopnia, jednolitych studiów magisterskich oraz Szkoły Doktorskiej do wzięcia udziału w II edycji Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Studentów i Doktorantów „Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”. Wydarzenie odbędzie się 18 listopada 2021 r. na Wydziale Żywienia SGGW.

Celem konferencji jest wymiana poglądów i idei młodych naukowców z całej Polski. Zakres tematyczny obejmuje zagadnienia związane z: żywieniem człowieka, aspektami dietetycznymi i technologicznymi w żywieniu, jakością i bezpieczeństwem żywności oraz przedsiębiorczością. 

Organizatorzy planują publikację materiałów konferencyjnych zawierających streszczenia prezentowanych badań, a dla laureatów (zdobywców I miejsca) w każdej z sesji przewidziano możliwość nieodpłatnej publikacji w czasopiśmie „Żywność. Nauka. Technologia. Jakość”.

jp


Wydarzenia