Studenci z Poznania zaprojektowali produkty spożywcze dla sieci Żabka

22.02.2018

Pięć grup studentów z Katedry Towaroznawstwa Żywności Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu przygotowało innowacyjne produkty żywnościowe w kategorii Quick Meal Solutions dla sieci handlowej Żabka Polska S.A.

Prezentacja efektów 4-miesięcznej pracy wypadła lepiej niż dobrze. Jedna z propozycji została natychmiast zakupiona i wkrótce trafi do sklepów. Pozostałe, przedstawiciele kierownictwa Żabki Polska oraz służby kontroli sieci uznały za odpowiadające potrzebom wybranych grup konsumentów, trendom rynkowym i wymaganiom firmy. Są zainteresowani ich komercjalizacją. Projekt został zrealizowany w ramach zajęć „Projektowanie produktów żywnościowych”, prowadzonych w Katedrze Towaroznawstwa Żywności  Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.

Więcej:
http://ue.poznan.pl/pl/aktualnosci,c16/aktualnosci,c15/studenci-zaprojek…


Szkolnictwo wyższe