Do 6 lipca Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie czeka na chętnych do podjęcia studiów prowadzonych w języku angielskim. Wydział Rolnictwa i Biologii uruchomił studia I stopnia: Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności – Organic Agriculture and Food Production.
Jak informuje warszawska uczelnia studia mają na celu wykształcenie wysokiej klasy specjalistów w zakresie rolnictwa ekologicznego i produkcji żywności organicznej. Program kształcenia ma charakter interdyscyplinarny. Zajęcia prowadzone będą przez kadrę akademicką z różnych wydziałów Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (Rolnictwa i Biologii, Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Nauk o Żywności, Ogrodnictwa, Biotechnologii i Architektury Krajobrazu, Nauk o Zwierzętach, Nauk Ekonomicznych) oraz wykładowców z innych uczelni, także zagranicznych.
Więcej:
http://www.sggw.pl/dla-kandydatow/rekrutacja/studia-i-stopnia
jp