Technologia żywności i żywienie człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu z Certyfikatem Doskonałości Kształcenia

05.04.2023
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Prezydium Polskiej Komisji Akredytacyjnej przyznało Certyfikaty Doskonałości Kształcenia. Wśród wyróżnionych jedenastu kierunków w kategorii „Doskonały kierunek – doskonałość w kształceniu” jest technologia żywności i żywienie człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.

Zespół oceniający Polskiej Komisji Akredytacyjnej podczas wizytacji spotkał się z władzami uczelni, zespołem przygotowującym raport samoocen oraz ze studentami, samorządem studenckim, przedstawicielami kół naukowych, nauczycielami prowadzącymi zajęcia na ocenianym kierunku, przedstawicielami otoczenia społeczno-gospodarczego oraz z osobami odpowiedzialnymi za doskonalenie jakości kształcenia.

Przeprowadzono hospitację zajęć, weryfikację biblioteki i bazy dydaktycznej wykorzystywanej w realizacji zajęć, pod lupę zespołu wizytującego trafiły także wybrane losowo prace dyplomowe i etapowe. Komisja doceniła m.in. programy motywujące studentów do działalności naukowej i wdrożeniowej  – czytamy w serwisie uczelni.

Więcej: https://upwr.edu.pl/aktualnosci/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka-z-certyfikatem-doskonalosci-ksztalcenia-4023.html

 

jsz  


Szkolnictwo wyższe